Posjeti...

Trenutno je 49 posjetitelja online

Vizualizacija podrazumijeva postupak stvaranja virtualnog modela za koji se dodjeljuje pripadajući materijal u odgovarajućim uvjetima osvjetljenja i nekim drugim efektima.

Pixel lab d.o.o. vizualizira sve što se virtualno vizualizirati može. Predstavljamo izgled projekta u konačnici sa materijalima, okruženju i uvjetima koje vi odredite. Arhitekti, projektni uredi, dizajneri, strojari, reklamne agencije i mnogi drugi koriste 3d vizualizaciju da bi svoj proizvod predstavili klijentima, istaknuli i naglasili atraktivne elemente te tako privukli korisnika.

3D vizualizaciju izrađujemo prema referentnim fotografijama, skicama, nacrtima ili tehničkim nacrtima vašeg omiljenog CAD programa.

Fotorealistična vizualizacija

Na postojeću lokaciju smještamo vaš objekat ili model te tako možete vidjeti njegovu interakciju sa okružjem u kojem se nalazi. Pozadina može biti fotografija mjesta predviđenog za izgradnju vašeg projekta.

Vizualizacija interijera i eksterijera

Izrađujemo scene vaših projekata interijeraeksterijera u željenoj kvaliteti i odabranim materijalima. Scene mogu biti kombinacije realnih fotografija i virtualnih modela(kompozicija) ili potpuno virtualne.

Ukoliko vašoj sceni nedostaju elementi kao što su tereni za naselja, infrastrukturni elementi, dijelovi namještaja ili kućnih elemenati za interijere ili bilo koji virtualni model koji će upotpuniti vašu scenu, nazovite nas s povjerenjem!

3D modeliranje laserskim skeniranjem

Prostore, modele, različite objekte moguće je skenirati specijaliziranim uređajima-skenerima. Skeneri analiziraju stvarne objekte i prostore te predaju informaciju o njihovim značajkama(oblik, dimenzije, boja...).
Potonji primjer prikazuje proces izrade digitalnog modela prema podacima (polje točaka - points cloud) dobivenim laserskim skeniranjem stvarnog objekta.

Point Cloud Image

1. Polje točaka (Points Cloud)
- informacija dobivena laserskim
skeniranjem

Raw Scan Mesh

 2. "Sirovi model"(Raw Mesh)
- model generiran izravno
iz polja točaka

Edited Mesh

3. Obrađeni model
- reducirani broj i topologija
poligona modela 

Final Textured Model

 4. Završeni model
- model sa teksturom

 HDR fotografije

HDR - high dynamic range ili HDRi - high dynamic range images, su fotografije visokog dinamičkog raspona. Odnosi se na raspon između najtamnije i najsvjetlije točke dobiven fotografiranjem iste scene u nekoliko (najmanje tri) različitih ekspozicija. Fotografije se pomoću softwarea spajaju u jednu. HDRi su danas standard u 3d vizualizacije. U 3d virtualnoj sceni su najčešće sekundarni ili osnovni izvor svjetla, refleksije, pozadina i dr.

 

Cijene 3d vizualizacije

Više elemenata formira cijenu 3d vizualizacije. Najvažniji su : kompleksnost modela / scene , kompleksnost materijala i osvjetljenja, rokovi izrade, kvaliteta referentnih materijala, izlazni format, broj točaka pogleda, intervencije i izmjene projekta i dr. Tako npr. ukoliko su referentni materijali kvalitetniji (jasne dimenzije, vidljivi i uredni elementi i sl), ili klijent posjeduje neke od vlastitih modela koje je samo potrebno uklopiti u scenu,  kraće je i vrijeme izrade, a time u konačnici i cijena.

Pixel Lab d.o.o. formira cijene isključivo po projektu (- Project Based Policy - ) upravo iz razloga što više čimbenika utječe na formiranje iste. Dakle slijedi: Klijent nam pošalje upit sa željenim elementima za izradu, a mi okvirnu procjenu ili ponudu - ukoliko su definirani uvjeti, za 3d vizualizaciju.

 

Primjeri 3d vizualizacije

3d vizualizacija - eksterijer

 Više radova možete vidjeti na našim profilima društvenih stranica.